Томица Делибашић

Временска прогноза

Пре одласка на неку озбиљнију планину, врх, свакако треба консултовати временску прогнозу. Када су наше планине у питању, прогнозе Хидрометеоролошког завода обавезно треба узети у обзир. Данас су прогнозе доста поуздане и раде се на основу егзактних показатеља, стања у региону и континенту. То се нарочито односи на период до пет дана унапред, јер све друго може бити доста непоуздано.

Они који мисле да прогнозер мора бити прецизан у свему, па и тачан у температури, стању у подрегиону, конкретној планини, а не знају шта значи навођење да има услова, могућности, шта је претежност ситуације и сл., морају себе да коригују, а не да не верују прогнозерима.

Ново на сајту (25.9.) Забележено: Маглић и прашума Перућица (25.9.) Планински предели: Љубишња и Обзир (25.9.) Планински предели: Кањон Јерме и планине (8.8.) Планински предели: Велебит (28.6.) Планински предели: Голије (23.4.) Забележено: Ртањ - Божићни успон (17.1.) Акције - актуелно: Хајла (13.-15.2.) (21.2.) Књига: Друго издање књиге "Планином" Линкови Временска
прогноза
Планинарска
друштва
Планинарски
домови
CSS play