Томица Делибашић

Румијско пролеће

Планина међу морем и језером, са висином од 1594m, изазован је планинарски мотив. То је Румија.
 

поглед на скадарско језеро

Како има доста облачних дана, а поглед са врха не треба пропустити, треба јој доћи када је стабилно време. Планинарски је занимљива у пролеће, када се снегови отапају и на континенталне планине није тада препоручљиво ићи. Пролеће ће овде доћи пре него у залеђу мора, нарочито дубље у континенту, где се још беласају врхови и снег се због отапања пропада. Тада ће први осећај пробуђеног пролећа овде имати посебну драж.
 

црква на врху
екипа на обронцима

А овде снега нема, бар не на јужној страни планине, окренутој ка мору, ка којој се пење из правца Бара. Тако и ми првопарилски 2006. године отворисмо пролећно-летњу планинарску сезону, управо на Румији и њеном стеновитом гребену.
 

Ново на сајту (25.9.) Забележено: Маглић и прашума Перућица (25.9.) Планински предели: Љубишња и Обзир (25.9.) Планински предели: Кањон Јерме и планине (8.8.) Планински предели: Велебит (28.6.) Планински предели: Голије (23.4.) Забележено: Ртањ - Божићни успон (17.1.) Акције - актуелно: Хајла (13.-15.2.) (21.2.) Књига: Друго издање књиге "Планином" Линкови Временска
прогноза
Планинарска
друштва
Планинарски
домови
CSS play