Томица Делибашић

МАГАНИК

Међеђи врх (2138м), Кокотов врх (2001м), Петров врх (2124м)

19. до 21. јуна 2015. године

Полазак у петак 19. јуна у 20:00 часова, из Скерлићеве, доћи 15 минута раније.

Пут преко Пријепоља, Жабљака, Шавника, Крнова, Никшића, Жупе ка планини.

Долазак у суботу у јутарњим часовима на висораван Штитово, асфалтом до Ђураковог дола, па макадамом неколико километара до катуна Рекочица, на висини од 1500м. Ту остаје наше ауто, где подижемо шаторе, у близини цистерне воде. Одатле вршимо успоне. Након подизања шатора и одмора сат до два, идемо ка највишем врху Маганика, Међеђем врху, преко Маганичког поља одакле вршимо успон. Изалазак на врх, за око 3 сата, са кога за 15 минута идемо до погледа на Бабин зуб и место где је 1973. године пао путнички авион, код спомен плоче, одакле је добар поглед и на суседни Трештени врх, ближе и шире врхове и планине (Капу Морачку, Тали, Сињајевину, Кучке планине, Комове, кањон Мртвице...). Враћамо се преко врха, ивицама вртача у којима је снег који се не може ни у лето отопити, силазимо стеновитим превојем ка Кокотовом врху, све време гледајући Бабин зуб у различитим визурама. Силазимо ка Пријевору и враћамо се на Рекочицу, где у шаторима ноћимо.

У недељу 21. јуна рано устајење, излаз на превој Мали Пријевор, одакле се иначе на другу страну силази у Веље Дубоко, па гребеном ка Чакмаковом врху (1974м), ивицама стена које су на једну страну одсечене, све до Петровог врха, који се назива и Курозеб. Са врха силазимо на другу страну ка катуну Рупа Стањевића, па путевима до кампа. У камп стижемо око 13ч, спремање, одмор возача до 2 сата, па пут ка Београду, где стижемо иза поноћи.

Опрема планинарска, за високогорске успоне, шатор, врећа, чутура за воду, заштита од сунца.

Шаторска опрема се не носи на леђима, долазимо превозом до кампа и са малим ранцем вршимо успоне.

Цена: 50 евра, превоз комбијем, број пријава ограничен на 7 (комби превоз).

Пријаве уз плаћање цене, или аконтацију од 30 евра.

У пријави навести: име и презиме, планинарско друштво, број планинарске књижице са плаћеном чланарином за 2015. годину и годину рођења.

Планина је стеновита и захтева спремност, вичност и опрез.

Идете поштујући правила планинарске организације о одговорности и безбедности.

Храна из ранца.

контакт:
ТОМИЦА ДЕЛИБАШИЋ
тел. +381(0)64-245-22-37
Е-маил:
facebook

Ново на сајту (26.4.) Акције, актуелно: Маганик (19.-21.6.) (19.1.) Планински предeли: Зла гора (16.11.) Планински предeли: Чемерно и Радочело (23.9.) Забележено: Од Маглича ка Столовима (23.7.) Планински предeли: Волујак и Лебршник (22.4.) Планински предeли: Радан планина (21.2.) Књига: Друго издање књиге "Планином" Линкови Временска
прогноза
Планинарска
друштва
Планинарски
домови
CSS play