Томица Делибашић

Х А Ј Л А у зимском руху

(страна 3/3)

Ипак је било важно проценити да се за дана вратимо преко залеђене стрмине са главног на нижи гребен, а ту треба бити вешт и опрезан, да не дође до клизања и неконтролисаног пада, јер доле је стрмина више стотина метара дубока. Све се то одвијало на планиран начин, али ипак у дом стигосмо скоро са задњим атомима снаге, но знајући да ће се већ након опуштања ногу на кревету крај шпорета чије разгоревање треба сачекати, па лековите топле чорбе, снага вратити, а обамрло тело се пробудити.

пред врхом
Пред врхом и снежним стрехама
екипа на врху
Екипа на врху Хајле (2403m)

А ујутро се опет расположени и са неверицом да је оно јуче било, пробудише: Ивана Мишковић, Иван Петровић, Љуба Радовановић, наш домаћин Кокан Лубодер из Рожаја, а и ја протрљах очи и опрезно се протегнух.

јутро и нови снег
Ујутру нови снег и шумско рухо
одлазак ка рожају
Одлазак ка Рожају

Јутро као да је оно прошлогодишње, јер преко ноћи паде нових 20cm снега, затрпа јучерашње трагове, окити дрвеће, а ја постадох свестан: Хајла је зимска дилајла!

ибар
Ибар недалеко од извора, под снегом

 

Ново на сајту (23.1.) Акције - актуелно: Хајла (23.1.) Планински предели: Пелистер (29.9.) Забележено: Голем Кораб (7.9.) Планински предели: Рила, врх Балкана (23.7.) Забележено: Маганику у походе (13.5.) Акције - актуелно: Маганик (4.6.) Планински предели: Планине Власине (19.4.) Планински предели: Солунска глава (21.2.) Књига: Друго издање књиге "Планином" Линкови Временска
прогноза
Планинарска
друштва
Планинарски
домови
CSS play